Διεύθυνση
Αγ. Ελεούσης 118B, Μαρούσι
Ηλ. Ταχυδρομείο
info@physioathens.gr
Ώρες Λειτουργίας
9:00-21:00> Σαβ:9:00-15:00

Sports massage by Physioathens!

Τι είναι το sport massage;

Το sport massage αποτελείται από τεχνικές μάλαξης που γίνονται στους αθλητές τοπικά ή σε όλο το σώμα. Οι μαλάξεις αυτές πολλές φορές συνοδεύονται με κίνηση (κινησιομάλαξη), διατάσεις μυών ή λεμφική παροχέτευση (απομάκρυνση οιδήματος).

Στο Physioathens το sport massage γίνεται από φυσικοθεραπευτή ο οποίος πέρα από την σωστή εφαρμογή των τεχνικών, εντοπίζει παράλληλα τα σημεία του αθλητή που χρήζουν προσοχής και τον συμβουλεύει για τη σωστή αντιμετώπιση τους.

Σε τι θα με βοηθήσει;

Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε ότι το sport massage μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο πριν την άσκηση όσο και μετά αλλά για διαφορετικούς σκοπούς.

Πριν την άσκηση, οι τεχνικές είναι πιο διάχυτες και γρήγορες και έχουν σαν σκοπό να αυξήσουν την αιματική ροή στους μύς, να “ξυπνήσουν” το νευρικό σύστημα και να ετοιμάσουν το σώμα για την άσκηση που ακολουθεί. Το θετικό σημείο για τους αθλητές που κάνουν αθλητική μάλαξη πριν την προπόνηση είναι ότι ένα μέρος από το ζέσταμα γίνεται χωρίς να σπαταλούν ενέργεια και να κουράζονται.

Μετά την άσκηση, ο θεραπευτής με βαθύτερες και πιο συγκεκριμένες τεχνικές προσπαθεί να απομακρύνει το γαλακτικό οξύ, να χαλαρώσει τους καταπονημένους μυς και να αναχαιτίσει σημεία πυροδότησης πόνου (trigger points).

Βάσει ερευνών, είναι αποδεδειγμένο ότι με την αθλητική μάλαξη υπάρχουν θετικές επιδράσεις σε γενικό επίπεδο (χαλάρωση, αύξηση αιματικής ροής), σε τοπικό επίπεδο (αύξηση τοπικού μεταβολισμού, οξυγόνωση ιστών, μείωση ουλώδη ιστού) και σε ψυχολογικό επίπεδο (μείωση στρες, αναζωογόνηση).

Στο Physioathens διαθέτουμε φορητό κρεβάτι και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μπορείτε να δεχθείτε το sport massage είτε στο χώρο σας, είτε κατ’ οίκον είτε στο χώρο άθλησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *