Διεύθυνση
Αγ. Ελεούσης 118B, Μαρούσι
Ηλ. Ταχυδρομείο
info@physioathens.gr
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 8:00-22:00
Σαβ: 9:00-13:00
Ασκήσεις Για Τη Θάλασσα

3 Ασκήσεις Για Τη Θάλασσα

Διανύοντας τις πιο καλοκαιρινές μέρες του χρόνου, όπου οι περισσότεροι ετοιμάζονται για τις διακοπές τους, το Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physioathens έχει ετοιμάσει 3 ασκήσεις για τη θάλασσα που προσφέρουν ευελιξία, δύναμη και ισορροπία.

1. Πλάγια Βήματα

Καθώς είστε μέσα στο νερό, επιχειρήστε πλάγια βήματα και από τις δύο κατευθύνσεις με το βάθος σας να είναι μέχρι το στέρνο!

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ενδυνάμωση του μέσου γλουτιαίου, ο οποίος βοηθάει στη σταθεροποίηση της μέσης και των ισχίων.

2. Κολύμπι με βατραχοπέδιλα 

Επιλέξτε βατραχοπέδιλα κολυμβητηρίου με κοντή λεπίδα. Προσπαθήστε να τα φορέσετε εφόσον έχετε μπει ήδη στο νερό και ξεκινήστε το κολύμπι. Μην επιχειρήσετε να περπατήσετε με αυτά μες το νερό, για την αποφυγή πιθανών τραυματισμών. Μέσω αυτής της άσκησης, πραγματοποιείται ενδυνάμωση των γαμπών, των τετρακεφάλων, των οπίσθιων μηριαίων και των γλουτών.

3. Βάδιση μέσα στο νερό

Περπατήστε μέσα στο νερό με το βάθος του να βρίσκεται στο ύψος της μέσης. Λόγω της πυκνότητας του νερού και της αντίστασης που πραγματοποιείται, γυμνάζονται τα πόδια και όλος ο κορμός και βελτιώνεται η στάση του σώματος και η ισορροπία.

Ελπίζουμε οι παραπάνω ασκήσεις να σας φανούν χρήσιμες!

Σας ευχόμαστε καλές διακοπές, καλά μπάνια και ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *