Διεύθυνση
Αγ. Ελεούσης 118B, Μαρούσι
Ηλ. Ταχυδρομείο
info@physioathens.gr
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 8:00-22:00
Σαβ: 9:00-13:00

3 συχνοί τραυματισμοί στο τένις και o τρόπος για την αποκατάστασή τους

Το τένις είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και συναρπαστικά αθλήματα, με πολλαπλά οφέλη για την υγεία των ασκουμένων. Έχει θετική επίδραση τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Τονώνει το μυϊκό και το καρδιαγγειακό σύστημα, αποφορτίζει από την ένταση της ημέρας και βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.

Ωστόσο, λόγω του δυναμικού χαρακτήρα του, το τένις συχνά οδηγεί σε τραυματισμούς, οι οποίοι αν δεν αποκατασταθούν άμεσα, δεν θα σας κρατήσουν απλώς εκτός τερέν, αλλά ενδέχεται να σας ταλαιπωρούν για καιρό, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητά σας.

Ποιοι είναι οι συχνότεροι τραυματισμοί στο τένις;

Όπως αποδεικνύεται από στατιστικά στοιχεία και βάσει της εμπειρίας μας, από τα περιστατικά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο κέντρο φυσικοθεραπείας Physioathens, οι πιο συνήθεις τραυματισμοί στο τένις είναι οι εξής:

  • Επικονδυλίτιδα (tennis elbow)

Αποτελεί παγκοσμίως τον συχνότερο τραυματισμό των ατόμων που ασχολούνται με το τένις, σε ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Παρουσιάζεται στην έξω και πλάγια περιοχή του αγκώνα και οφείλεται στην υπερβολική χρήση και την υπερκόπωση των μυών της συγκεκριμένης περιοχής. Συμπτώματα: πόνος που μπορεί να φτάνει έως τις άκρες των δακτύλων, μυϊκή αδυναμία, οίδημα.

  • Διάστρεμμα ποδοκνημικής άρθρωσης

Αν νιώθετε πόνο στον αστράγαλο μετά από κάποιο άλμα με «ανώμαλη προσγείωση» ή από απότομη αλλαγή κατεύθυνσης που οδήγησε σε απώλεια της ισορροπίας σας, ίσως να μην πρόκειται για ένα απλό στραμπούληγμα. Το διάστρεμμα είναι ένας αρκετά συνηθισμένος τραυματισμός στο τένις. Οφείλεται στην κάκωση των συνδέσμων που περιβάλουν την ποδοκνημική άρθρωση και μπορεί να περιλαμβάνει από θλάση μέχρι ολική ρήξη των συνδέσμων.  Συμπτώματα: πόνος και οίδημα στην περιοχή του αστραγάλου.

  • Κακώσεις στο γόνατο

Το γόνατο αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευπαθές σημείο στο ανθρώπινο σώμα. Με το τένις οι αρθρώσεις των γονάτων καταπονούνται από την πίεση, τους κραδασμούς και τις έντονες στροφικές δυνάμεις  που ασκούνται. Έτσι οι αθλητές συχνά υποφέρουν από τενοντίτιδα του επιγονατιδικού τένοντα (jumper’s knee), ρήξη χιαστών συνδέσμων και ρήξη μηνίσκου.  Συμπτώματα: πόνος, οίδημα, δυσκαμψία.

Αθλητική φυσικοθεραπεία: μια αποτελεσματική λύση για γρήγορη αποκατάσταση των τραυματισμών

Ποιο είναι το κοινό σημείο των παραπάνω τραυματισμών; Μπορούν όλοι να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη βοήθεια της αθλητικής φυσικοθεραπείας. Για να συμβεί αυτό, είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείτε εγκαίρως σε έναν άρτια εκπαιδευμένο φυσικοθεραπευτή και να μην αφήνετε τον πόνο να επιμένει, καθώς υπάρχει κίνδυνος να γίνει χρόνιος.

Η άμεση αντιμετώπιση των τραυματισμών, μέσω εξατομικευμένης προσέγγισης από την πλευρά του φυσικοθεραπευτή, εξασφαλίζει θεραπεία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι φυσιοθεραπευτικές τεχνικές σάς δίνουν λύσεις, αρχικά για τη μείωση του πόνου και των οιδημάτων και στη συνέχεια για την πλήρη αποκατάσταση του τραυματισμού, κι έτσι θα έχετε τη δυνατότητα να επανέλθετε στην αρχική σας κατάσταση το συντομότερο.

Εμπιστευτείτε την έμπειρη ομάδα του Σύγχρονου Κέντρου Φυσικοθεραπείας Physioathens.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *