Διεύθυνση
Αγ. Ελεούσης 118B, Μαρούσι
Ηλ. Ταχυδρομείο
info@physioathens.gr
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 8:00-22:00
Σαβ: 9:00-13:00

Επαναλαμβανόμενα Διαστρέμματα- Η Λύση Μέσω Φυσικοθεραπείας

Το διάστρεμμα ποδοκνημικής είναι η βίαιη διάταση των συνδέσμων και του αρθρικού θύλακα του αστραγάλου και προκαλείται από πτώση, στροφή ή χτύπημα. Προκύπτει, όταν το πόδι γυρίσει προς τα έσω ή προς τα έξω ή αναδιπλώσει πέρα από τα όρια της ευλυγισίας του. Ανάλογα με τη σοβαρότητα του τραυματισμού, οι σύνδεσμοι μπορεί απλά να διαταθούν ή να υποστούν ρήξη, μερική ή ολική.

Επαναλαμβανόμενο γίνεται ένα διάστρεμμα όταν δεν έχει υπάρξει πλήρης αποκατάσταση και το πόδι “γυρίζει” ξανά και ξανά. Πολλές φορές ο ασθενής αναφέρει μια αίσθηση ότι το πόδι του τείνει να «φύγει» όταν περπατάει. Αυτό συμβαίνει γιατί λόγω των τραυματισμών το πόδι αποκτά αστάθεια μηχανική ή/και λειτουργική.   Μηχανική αστάθεια έχει μια ποδοκνημική που επιτρέπει παραπάνω κίνηση από το φυσιολογικό και οφείλεται σε:

 • Παραμορφώσεις των οστικών δομών
 • Χαλάρωση συνδέσμων
 • Μερική ρήξη μυών

Η λειτουργική αστάθεια παρατηρείται στις κινήσεις της καθημερινότητας που είναι συνδυαστικές και οφείλεται σε:

 • Μείωση της ιδιοδεκτικότητας
 • Ατροφία των μυών/ ελλείμματα δύναμης
 • Διαταραγμένο έλεγχο της στάσης.

Στη φυσικοθεραπεία, η λύση, για να περιορίσουμε τα επαναλαμβανόμενα διαστρέμματα είναι να επαναφέρουμε την ιδιοδεκτικότητα της άρθρωσης καθώς και να ενδυναμώσουμε τους μυς που την σταθεροποιούν.

Η ενδυνάμωση ξεκινά άμεσα και σταδιακά προοδεύει με ασκήσεις:

 • Ισομετρικές προς όλες τις κατευθύνσεις
 • Ραχιαίας και πελματιαίας κάμψης με προοδευτική αντίσταση
 • Υπτιασμού και πρηνισμού με προοδευτική αντίσταση
 • Προσαρμοσμένες στις δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Η ιδιοδεκτικότητα είναι η αίσθηση που μας λέει που είναι το σώμα μας στο χώρο. Στην ποδοκνημική άρθρωση παρέχει σημαντικές πληροφορίες για την στάση και το περπάτημα. Η ιδιοδεκτικότητα εξασκείται με προγράμματα ισορροπίας και εγρήγορσης που περιλαμβάνουν:

 • Μεταφορές βάρους του σώματος με και χωρίς οπτικό ερέθισμα
 • Μονοποδική στήριξη σε σταθερή και ασταθή επιφάνεια (π.χ δίσκος ισορροπίας, τραμπολίνο)
 • Συνδυαστικές ασκήσεις ισορροπίας
 • Ασκήσεις κλειστής κινητικής αλυσίδας.

Στο Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physioathens διαθέτουμε υπερσύγχρονο εξοπλισμό, εξασφαλίζοντας σύντομο χρόνο αποθεραπείας και επανένταξη στις καθημερινές δραστηριότητες των ασθενών μας. Διαθέτουμε καταρτισμένο προσωπικο στην θεραπευτική άσκηση και γυμναστήριο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Έτσι, ανάλογα το στάδιο του θεραπευτικού πρωτοκόλλου που βρίσκεται ο ασθενής, εκτελούνται οι κατάλληλες ασκήσεις υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου φυσικοθεραπευτή. Οι φορτίσεις γίνονται σταδιακά και ελεγχόμενα, κρατώντας καθημερινά αρχείο της προόδου και της εξέλιξης που σημειώνεται.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 215 5456 802 και το εξειδικευμένο προσωπικό του κέντρου θα χαρεί να σας λύσει όλες τις απορίες.

φυσικοθεραπεία ΜΑΚΟ

Φυσικοθεραπεία Σε Ρομποτικά Χειρουργεία Γόνατος (Mako)

Με τον χώρο της ιατρικής χειρουργικής συνεχώς να εξελίσσεται, οι ρομποτικές τεχνικές γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες. Το σύστημα MAKO παρέχει τη δυνατότητα για λιγότερο επεμβατικά χειρουργεία, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο αποκατάστασης. Χρησιμοποιείται κυρίως για μερική ή ολική αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου, αντικατάσταση δηλαδή των αρθρικών επιφανειών του μηρού, της κνήμης και σε ορισμένες περιπτώσεις της επιγονατίδας.

Το ΜΑΚΟ αποτελείται από ρομποτικούς βραχίονες ακριβείας που ελέγχονται από υπολογιστικό σύστημα και εξειδικευμένο ιατρό. Έχοντας φτιάξει προσομοίωση του γόνατος στον υπολογιστή μπορούν να προβλεφθούν ειδικές προσαρμογές για τον ασθενή και να επιλεχθούν τα κατάλληλα υλικά. Αφού καθορίσει τις βέλτιστες παραμέτρους, ο χειρουργός χρησιμοποιεί το λογισμικό για να καθορίσει τις περιοχές οστικής εκτομής και τα όρια της τομής, ώστε να μειωθεί το περιθώριο λάθους.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός καθοδηγεί τον ρομποτικό βραχίονα, ενώ ο ενεργός, απτικός και ακουστικός μηχανισμός ανάδρασης του ρομπότ διασφαλίζει ότι οι τομές πραγματοποιούνται μόνο στις προκαθορισμένες περιοχές. Μετά την τοποθέτηση των μοσχευμάτων, ελέγχεται η κίνηση της άρθρωσης για αποφυγή περιορισμών.

Με το σύστημα ΜΑΚΟ επιτυγχάνεται ένα άριστο χειρουργικό αποτέλεσμα και στους 6 βαθμούς ελευθερίας της άρθρωσης του γόνατος (3 μεταφορικούς και 3 περιστροφικούς) και μπορεί να προσαρμόζεται η θέση του άκρου κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει ότι το ρομποτικό σύστημα κάνει ακριβέστερη τοποθέτηση των μοσχευμάτων, προσφέροντας καλύτερη κίνηση στον ασθενή.

Μετά το χειρουργείο είναι απαραίτητη η φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση, ώστε ο ασθενής να αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα του γόνατος και να επιστρέψει στην καθημερινότητά του.

Οι φυσικοθεραπευτικοί στόχοι βασίζονται:

 • Στη σταδιακή μείωση του πόνου και του οιδήματος.
 • Στην επιτάχυνση της επουλωτικής διαδικασίας.
 • Στην κινητοποίηση της άρθρωσης.
 • Στην ενδυνάμωση.

Στο Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physioathens διαθέτουμε υπερσύγχρονο εξοπλισμό, εξασφαλίζοντας σύντομο χρόνο αποθεραπείας και επανένταξη στις καθημερινές δραστηριότητες των ασθενών μας με τα παρακάτω μέσα:

ΔΙΑΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΛΙΑ
Στο κομμάτι των μαγνητικών πεδίων χρησιμοποιείται η πιο σύγχρονη διαμαγνητική αντλία. Η αντλία ενεργοποιεί την διαμαγνητική ιδιότητα των υγρών και τα απωθεί απ’ την περιοχή. Παράλληλα, το υψηλό μαγνητικό πεδίο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνοντας τις τριβές στα πολύ μικρά αγγεία. Επιπλέον προκαλεί βιοδιέγερση, μια διαδικασία κατά την οποία η κυτταρική μεμβράνη επαναφορτίζεται, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο καλύτερη φλεβική και αρτηριακή αγγειοδιαστολή, οξυγόνωση και αντιφλεγμονώδη δράση.

TECAR
To TECAR (WINBACK S3) λειτουργεί, προκαλώντας βιοδιέγερση και μεταφορά ιόντων μέσα στους ιστούς του σώματος, αυξάνοντας την τοπική κυκλοφορία των ιστών και τη βιολογική δραστηριότητα των κυττάρων, ενισχύοντας το αποτέλεσμα της θεραπείας, με σημαντική μείωση του χρόνου αποκατάστασης.

COMPEX
Το Compex είναι ασύρματο σύστημα ηλεκτροδιέγερσης και χρησιμοποιείται τόσο για τη μείωση του πόνου σε οξύ στάδιο, όσο και για την αύξηση της μυϊκής δύναμης με ταυτόχρονη άσκηση και ηλεκτροδιέγερση.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Σε συνδυασμό με τα μηχανήματα, υποστηρίζουμε τον ασθενή καθ’ όλη την διάρκεια των θεραπειών με ειδικά προσαρμοσμένο ασκησιολόγιο. Το κέντρο μας διαθέτει υπερσύγχρονο γυμναστήριο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Έτσι, ανάλογα το στάδιο του θεραπευτικού πρωτοκόλλου που βρίσκεται ο ασθενής, εκτελούνται οι κατάλληλες ασκήσεις υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου φυσικοθεραπευτή. Οι φορτίσεις γίνονται σταδιακά και ελεγχόμενα, κρατώντας καθημερινά αρχείο της προόδου και της εξέλιξης που σημειώνεται. Κάθε 3-5 συνεδρίες ενημερώνεται ο χειρουργός για την πορεία του ασθενούς και καταλήγουμε σε περισσότερες ασκήσεις, τόσο ενδυνάμωσης, όσο και ιδιοδεκτικότητας.

ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ
Τέλος, διαθέτουμε σύγχρονο ψηφιακό πελματογράφο, για να εξετάσουμε τη σωστή στάση του σώματος και τη βάδιση. Μέσω της απεικόνισης της ανατομικής μορφολογίας των πελμάτων, αναλύεται η κατανομή των πιέσεων στατικά και δυναμικά. Σε μερικές περιπτώσεις συνίσταται η κατασκευή ορθωτικών πάτων. Με αυτόν τον τρόπο, ο ασθενής μας λαμβάνει την καλύτερη δυνατή θεραπεία με συνεχή καθοδήγηση, υποστήριξη και ενσυναίσθηση.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 215 5456 802 και το εξειδικευμένο προσωπικό του κέντρου θα χαρεί να σας λύσει όλες τις απορίες.

ironman physioathens

IRONMAN 70.3- Το Physioathens ήταν εκεί!

Ακόμα ένας μοναδικός και απαιτητικός αγώνας Τριάθλου έλαβε χώρα στην Ελλάδα! Το IRONMAN 70.3 πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/10 στη Βουλιαγμένη Αττικής. Στη συναρπαστική αυτή διοργάνωση έλαβαν μέρος 1.600 αθλητές από 65 χώρες, οι οποίοι ολοκλήρωσαν 1,9 χλμ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ. τρέξιμο.

Ανάμεσα στους χιλιάδες συμμετέχοντες βρισκόταν η ομάδα του Σύγχρονου Κέντρου Φυσικοθεραπείας Physioathens. Το έμπειρο προσωπικό του κέντρου ανέλαβε την πλήρη αποκατάσταση και αποθεραπεία των αθλητών ύστερα από το πέρας του αγώνα. Αθλητική μάλαξη, μπότες πρεσσοθεραπείας, διατατικές ασκήσεις ήταν κάποιες από τις υπηρεσίες που παρείχε και έλαβαν 347 αθλητές, που επισκέφθηκαν
το περίπτερο και εμπιστεύθηκαν τους φυσικοθεραπευτές.

Η ομάδα του κέντρου εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τη συμμετοχή στο μεγαλύτερο Τριαθλητικό αγώνα, σε μια τόσο σημαντική και σπουδαία αθλητική διοργάνωση που δίνει χαρά στους Έλληνες και βοηθά στην ανάπτυξη του Τριάθλου και στην ενδυνάμωση του αθλητικού τουρισμού.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους αθλητές που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του IRONMAN 70.3.

Από μέρους μας, θα συνεχίζουμε να είμαστε υποστηριχτές τέτοιων προσπαθειών, που μοιράζουν συλλογική χαρά και προάγουν το αθλητικό ιδεώδες.

#ONEDREAMONETEAM

Ασκήσεις Για Τη Θάλασσα

3 Ασκήσεις Για Τη Θάλασσα

Διανύοντας τις πιο καλοκαιρινές μέρες του χρόνου, όπου οι περισσότεροι ετοιμάζονται για τις διακοπές τους, το Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physioathens έχει ετοιμάσει 3 ασκήσεις για τη θάλασσα που προσφέρουν ευελιξία, δύναμη και ισορροπία.

1. Πλάγια Βήματα

Καθώς είστε μέσα στο νερό, επιχειρήστε πλάγια βήματα και από τις δύο κατευθύνσεις με το βάθος σας να είναι μέχρι το στέρνο!

Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται ενδυνάμωση του μέσου γλουτιαίου, ο οποίος βοηθάει στη σταθεροποίηση της μέσης και των ισχίων.

2. Κολύμπι με βατραχοπέδιλα 

Επιλέξτε βατραχοπέδιλα κολυμβητηρίου με κοντή λεπίδα. Προσπαθήστε να τα φορέσετε εφόσον έχετε μπει ήδη στο νερό και ξεκινήστε το κολύμπι. Μην επιχειρήσετε να περπατήσετε με αυτά μες το νερό, για την αποφυγή πιθανών τραυματισμών. Μέσω αυτής της άσκησης, πραγματοποιείται ενδυνάμωση των γαμπών, των τετρακεφάλων, των οπίσθιων μηριαίων και των γλουτών.

3. Βάδιση μέσα στο νερό

Περπατήστε μέσα στο νερό με το βάθος του να βρίσκεται στο ύψος της μέσης. Λόγω της πυκνότητας του νερού και της αντίστασης που πραγματοποιείται, γυμνάζονται τα πόδια και όλος ο κορμός και βελτιώνεται η στάση του σώματος και η ισορροπία.

Ελπίζουμε οι παραπάνω ασκήσεις να σας φανούν χρήσιμες!

Σας ευχόμαστε καλές διακοπές, καλά μπάνια και ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι.

σχοινιάς aquathlon

Το Physioathens Υποστηρικτής του Αγώνα Τριάθλου της TransitionSports στον Σχινιά!

Την Κυριακή στις 8 Μαΐου θα λάβει χώρα ο αγώνας Τριάθλου της Transition Sports στο Σχινιά. Πρόκειται για ένα θεσμό δέκα χρόνων, που λόγω των συνθηκών της εποχής σημείωσε απουσία δύο χρόνων. Φέτος επιστρέφει δυναμικά και σας περιμένει να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία Τριάθλου!

Ο αγώνας θα περιλαμβάνει τρεις αποστάσεις, την Ολυμπιακή (1500μ. κολύμπι, 40χλμ. ποδήλατο, 10χλμ. τρέξιμο) σε ατομική ή ομαδική (μορφή σκυτάλης) συμμετοχή, το Sprint (750μ. κολύμπι, 20χλμ. ποδήλατο, 5χλμ. τρέξιμο) και το Aquabike (1500μ. κολύμπι, 40χλμ. ποδήλατο). 

Το Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physioathens, υποστηρικτής της διεξαγωγής, με ειδίκευση στην αθλητική φυσικοθεραπεία, θα αναλάβει την αποκατάσταση των συμμετεχόντων μετά το πέρας του αγώνα.                                                                                                                                                   

Οι έμπειροι φυσικοθεραπευτές του κέντρου θα βρίσκονται στον τερματισμό και θα παρέχουν υπηρεσίες αποκατάστασης, φυσικοθεραπείας, διατάσεων, θεραπευτικής γυμναστικής, μασάζ και περίδεσης με kinesiotape.

Σας περιμένουμε όλους στις 8 Μαΐου με πολύ ενθουσιασμό και όρεξη να ζήσουμε όλοι μαζί την εμπειρία του Τριάθλου Transition Sports!

μπότες πρεσσοθεραπείας

Μπότες Πρεσσοθεραπείας

Στο πλαίσιο της συνεχούς εμβάθυνσης και αναβάθμισης στον τομέα της αθλητικής φυσικοθεραπείας, το Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physioathens προμηθεύτηκε τις νέες επαναστατικές μπότες πρεσσοθεραπείας, Λετονικής κατασκευής της εταιρείας Aerify Recovery Technique.

Οι μπότες πρεσσοθεραπείας χρησιμοποιούν αέρα ή, αλλιώς, πνευματική συμπίεση για να δημιουργήσουν μια δυναμική και αποτελεσματική μάλαξη στα κάτω άκρα ως μέθοδο λεμφικής παροχέτευσης. Με τη διαδοχική πίεση των διαφορετικών θαλάμων, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, συμβάλλει στην αποθεραπεία σε μετατραυματικό ή μετεγχειρητικό στάδιο, ενώ αποστραγγίζει τις τοξίνες και τα μεταβολικά απόβλητα του οργανισμού.

Επιπλέον εφαρμόζεται σε:

 • Περιπτώσεις οιδήματος
 • Έλλειψη κίνησης από χρόνιες φλεγμονές
 • Ως μέσο αποκατάστασης μετά από έντονη αθλητική δραστηριότητα, καταπολεμώντας το αίσθημα κόπωσης
 • Ως απλή αποτοξίνωση
 • Απώλεια βάρους σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του μεταβολισμού
 • Καταπράυνση δυσφορίας, κόπωσης ή σε όσους υποφέρουν από κατακράτηση υγρών
 • Σε γυναίκες με έντονες ορμονικές διαταραχές
 • Σε όσους ενδιαφέρονται για το ευ ζην, την αντιγήρανση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Κατά την πρεσσοθεραπεία μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του εκάστοτε θεραπευόμενου, καθώς και την απαιτητικότητα του κάθε αθλήματος.

Παρέχονται:

 • 8 διαφορετικοί Αεροθάλαμοι
 • 16 επίπεδα πίεσης και 6 διαφορετικά προγράμματα
 • Πίεση έως 240 mmHg

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μπότες πρεσσοθεραπείας, τα οφέλη και την εφαρμογή τους μπορείτε να μας καλείτε στο: 2155456802 ή να μας αποστείλετε e-mail στο: info@physioathens.gr

πιλάτες εγκυμοσύνη

Pilates Και Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Κατά την περίοδο αυτή, στο σώμα, αλλά και στην ψυχολογία θα παρατηρηθούν αλλαγές που θα προετοιμάσουν τη γυναίκα για τη στιγμή της γέννησης.

Ανάμεσα στη σωστή διατροφή και ξεκούραση, οι ασκήσεις pilates είναι πολύ ωφέλιμες και βοηθούν στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται, ώστε να ανταποκρίνεται σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης και στις μεταβολές του σώματος και της αντοχής.
Κατά βάση οι ασκήσεις αυτές βοηθούν στη σωστή στάση του σώματος, την σταθεροποίηση των μυών γύρω από την πύελο και τη σπονδυλική στήλη, την ενδυνάμωση των μυών, καθώς και τη διαχείριση της αναπνοής.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο για την ενασχόληση με όποια μορφή γυμναστικής έχει και η προ υπάρχουσα σχέση με αυτήν. Πολλές γυναίκες αποφασίζουν να συνεχίσουν το πρόγραμμα που ακολουθούσαν πριν την εγκυμοσύνη, με τις απαιτούμενες αλλαγές, ενώ άλλες επιλέγουν να περιμένουν μέχρι και τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης, όπου θα νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά.

Το σημαντικό είναι να υπάρχει πάντα συνεννόηση με τον θεραπευτή, γυμναστή και γυναικολόγο για την αποφυγή ασκήσεων που ενδέχεται να επηρεάσουν τη φυσιολογική πορεία της κύησης ή να την επιβαρύνουν.

Στο Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physioathens ειδικευόμαστε στο pilates για εγκύους. Με τη σωστή καθοδήγηση των εξειδικευμένων φυσικοθεραπευτριών του κέντρου, ο πόνος στη μέση, στην πλάτη, στα πόδια και στα ισχία μπορεί να μειωθεί αισθητά.

Στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα pilates για εγκύους, υπάρχουν ποικίλες ασκήσεις, κατάλληλες να συμβάλλουν στη σωστή στάση και στήριξη του σώματος και στην ενδυνάμωση του κορμού. Ταυτόχρονα, δίνεται εστίαση στην ενδυνάμωση των κοιλιακών και πυελικών μυών, που θα διευκολύνουν την πράξη του τοκετού και σε ήπιες διατακτικές ασκήσεις, απαραίτητες, λόγω της διαρκούς σύσπασης των μυών της εγκύου.

Η ομάδα του Physioathens φροντίζει να εξελίσσει τις γνώσεις και τις δυνατότητές της και να ενισχύει τα θεραπευτικά της προγράμματα με όλο και περισσότερες ασκήσεις που θα μειώσουν τον πόνο και θα βοηθήσουν τη γυναίκα να έχει μια φυσιολογική και ασφαλή κύηση.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 215 5456 802 και το εξειδικευμένο προσωπικό του κέντρου θα χαρεί να σας λύσει όλες τις απορίες.

SwimRun Hydra 2021

Βάθρο Για Την Ομάδα Του Physioathens Στο Swimrun Της Ύδρας

Στις 20 Νοεμβρίου έλαβε χώρα το 3ο TRIMORE SwimRun Hydra 2021. Όπως μαρτυράει και το όνομά του, πρόκειται για έναν αγώνα κολύμβησης και τρεξίματος που πραγματοποιήθηκε στην Ύδρα με τη συνεργασία του TRIMORE Sport Events, τον δήμο του νησιού και τον Υδραϊκό Ναυτικό Όμιλο, υπό την Αιγίδα/Έγκριση της Ε.Ο.Μο.Π. (αρμόδια Ομοσπονδία), της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΟΤ.

Στον απαιτητικό αυτό αγώνα συμμετείχαν εκατό αθλητές, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκε και η ομάδα του Physioathens, που απαρτίζεται από τον ιδιοκτήτη του Σύγχρονου Κέντρου Φυσικοθεραπείας, Νάσο Κουτσουραδή και την συναθλήτριά του Δήμητρα Καρτάνου.

Το αγωνιστικό αυτό δίδυμο, δεμένο με ένα ελαστικό σχοινί κολύμπησε 600 μέτρα, έτρεξε για 4 χιλιόμετρα, κολύμπησε ξανά για 900 μέτρα και αμέσως μετά έτρεξε για 3,9 χιλιόμετρα.

Όλα αυτά, κουβαλώντας παράλληλα μαζί τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιούσαν, ενώ μάλιστα η θάλασσα σημείωνε πολλά μποφόρ!

Το τέλος του αγώνα βρήκε το Νάσο και τη Δήμητρα στο βάθρο, όπου κατέκτησαν την 3η θέση!

Η ομάδα του Physioathens είναι πολύ περήφανη για αυτή την προσπάθεια και συγχαίρει τους συναθλητές για την επιτυχία τους.

Αυθεντικός Μαραθώνιος 2021: 5 Συμβουλές Από Το Physioathens

Την Κυριακή 14 Νοέμβρη θα λάβει χώρα ο 38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας! Οι δρομείς θα διανύσουν 42, 195 χιλιόμετρα από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο. Η προσπάθειά τους είναι γιγαντιαία, γι’ αυτό και η σωστή προετοιμασία είναι το κλειδί.

Το Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας, Physioathens, θέλει με τον τρόπο του να βοηθήσει στην αξιοσημείωτη προσπάθεια των συμμετεχόντων. Έτσι, το Σάββατο στις 13 Νοέμβρη προσφέρει δωρεάν περιδέσεις με kinesiotape, όπως, επίσης, και πρεσσοθεραπεία με μπότες συμπίεσης από την εταιρία Physiomart.

Ταυτόχρονα, συνιστάται η προσοχή σε κάποιες βασικές λεπτομέρειες σχετικά με την σωστή προετοιμασία. Πρόκειται για μια σύνθετη διαδικασία, όπου πρέπει να προσέξετε πολλές παραμέτρους. Μερικές από αυτές είναι:

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η σωστή διατροφή έχει εξέχοντα ρόλο στην προετοιμασία σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες και το πρόγραμμα του αθλητικού διατροφολόγου σας. Μην κάνετε πειράματα με τροφές και συνδυασμό, που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Βεβαιωθείτε πως έχετε επιλέξει τον σωστό ρουχισμό. Ρούχα άνετα και ελαφριά που δε θα σας βαραίνουν και θα αφήνουν το δέρμα σας να αναπνέει. Επίσης, τα αθλητικά παπούτσια θα πρέπει να έχουν επιλεχθεί προσεχτικά. Είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας. Πρέπει να είστε σίγουροι πως έχετε κάνει σωστή επιλογή, έχοντας προσμετρήσει το βάρος και το πάτημά σας στο έδαφος. Χρειάζεστε σταθερότητα και στήριξη. Μην χρησιμοποιήσετε καινούργια παπούτσια που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά, αλλά αυτά που είχατε τη διάρκεια των προπονήσεων και της προετοιμασίας σας.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Για την καλή σας φυσική κατάσταση και ψυχική ισορροπία, φροντίστε να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ. Μην καταναλώσετε αλκοόλ και λιπαρά. Φροντίστε για την καλή σας ενυδάτωση, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα θα ιδρώσετε πολύ και το σώμα σας θα αποβάλει σημαντικά ύδατα.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Πριν τον αγώνα, συνίσταται η καλή προθέρμανση, η συγκέντρωση και η καλή ψυχολογία. Απαλλαγείτε από τυχόν άγχη και εστιάστε στους προσωπικούς σας στόχους και σε όλη την προσπάθεια που έχετε καταβάλει για να φτάσετε μέχρι εδώ. Θα είμαστε εκεί να σας χειροκροτήσουμε!

ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Λογικά ξυπνήσατε και πονάτε παντού! Μην αγχώνεστε. Είναι φυσικό επόμενο, λόγω της καταπόνησης του σώματός σας. Συνίσταται η ανάρρωπη θέση (να είστε ξαπλωμένοι με τα πόδια ψηλά). Η ακινησία δεν είναι η λύση. Προτείνεται η ενεργητική αποκατάσταση. Περπατήστε ήπια σε μαλακό έδαφος. Κάντε κρύα ντουζ στα πόδια για την καταπολέμηση των φλεγμονών. Αναπληρώστε τους ηλεκτρολύτες με την κατανάλωση πολλών υγρών. Έπειτα, θα είστε έτοιμοι για τη σταδιακή επανένταξη στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Το Physioathens με τα 5 χρόνια λειτουργίας του στέκεται δίπλα σας με σεβασμό και θαυμασμό και σας εύχεται καλή επιτυχία και καλό τερματισμό! Ο Μαραθώνιος είναι μια μεγάλη γιορτή, που πρέπει να απολαύσετε!

Είμαστε στο πλευρό σας.

Σας περιμένουμε στο Καλλιμάρμαρο.
#onedreamoneteam

κρουστικός υπέρηχος

Κρουστικός Υπέρηχος Duolith – Stay Focused!

Στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης στον τομέα της φυσικοθεραπείας το Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας, Physioathens, εξοπλίστηκε με τον υπερσύγχρονο κρουστικό υπέρηχο ελβετικής κατασκευής της εταιρίας STORZ MEDICAL, DUOLITH FOCUS.

Ο κρουστικός υπέρηχος είναι μια καινοτόμα μέθοδος αποκατάστασης μυοσκελετικών παθήσεων, αθλητικών κακώσεων και χρόνιων συνδρόμων, η οποία βασίζεται στις θεραπευτικές ιδιότητες των υπερήχων.

Τα εγκάρσια ωστικά κύματα, εστιασμένα ή διασποράς, διεγείρουν τις επιδερμικές ίνες των περιφερειακών νεύρων, ενεργοποιούν τη διαδικασία της αυτο-επούλωσης του οργανισμού, ελαττώνουν τον πόνο και επιτυγχάνουν αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας του αίματος. Για το λόγο αυτό, η συγκεκριμένη θεραπεία ενδείκνυται και για την αποκατάσταση ανοιχτών τραυμάτων και εγκαυμάτων.

Ο εστιακός κρουστικός υπέρηχος, ή αλλιώς focus, χρησιμοποιείται κυρίως στους μυς, στους τένοντες και στους συνδέσμους με στόχο την αντιμετώπιση, τόσο των οξέων, όσο και των χρόνιων παθήσεων.

Βασικές ενδείξεις:

 • Άκανθα πτέρνας
 • Πελματιαία απονευρωσίτιδα
 • Ασβεστοποιός τενοντίτιδα
 • Τενοντοπάθεια αχιλλείου τένοντα
 • Tennis elbow
 • Trigger points
 • Τενοντοπάθεια επιγονατιδικού
 • Διαβητικό πόδι/ έγκαυμα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον κρουστικό υπέρηχο, τα οφέλη και την εφαρμογή του καλέστε μας στο: 215 5456 802 ή στείλτε μας e- mail στο: info@physioathens.gr .