Διεύθυνση
Αγ. Ελεούσης 118B, Μαρούσι
Ηλ. Ταχυδρομείο
info@physioathens.gr
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 8:00-22:00
Σαβ: 9:00-13:00

Παθήσεις

Η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη θεραπεία ή την αντιμετώπιση μιας ευρείας σειράς παθήσεων, όπως είναι οι ορθοπαιδικές παθήσεις, οι μυοσκελετικές και οι νευρολογικές. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αθλητικών κακώσεων, αλλά και στα χρόνια σύνδρομα. Στο Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας – Physioathens παρεμβαίνουμε αποτελεσματικά για να επιταχύνουμε τη θεραπεία σε όλες τις παραπάνω παθήσεις, αλλά και σε μια σειρά από προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν από καταπόνηση ή τραυματισμό.

Οι πιο συνηθισμένες μυοσκελετικές, νευρολογικές και ορθοπαιδικές παθήσεις

ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ

Η οσφυαλγία αποτελεί το σύμπτωμα κάποιου προβλήματος της μέσης και δεν αποτελεί μία αυτούσια πάθηση. Ο πόνος είναι έντονος και μπορεί να επεκταθεί στην εξωτερική επιφάνεια του μηρού ή και ακόμη κάτω από τα γόνατα. Η οσφυαλγία μπορεί να είναι αποτέλεσμα απλά κάποιας απότομης κίνησης που κάναμε, τραυματίζοντας τη μέση μας. Όμως, μπορεί και να αποτελεί προμήνυμα κάποιας πιο ανησυχητικής κατάστασης. Γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο η έγκαιρη και σωστή διάγνωση είναι εξίσου σημαντική με τα βήματα για τη σωστή αντιμετώπισή της. Με την αξιοποίηση της τεχνικής του Manual Therapy εντοπίζουμε, αναγνωρίζουμε και επαναφέρουμε τις πάσχουσες περιοχές στη φυσιολογική τους κατάσταση. Στόχος μας είναι μέσα από ειδικές τεχνικές και ήπιους χειρισμούς, να ανακουφίσουμε τον πάσχοντα και να αντιμετωπίσουμε και την αιτία του προβλήματος.

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Όσο σύνθετες κι αν είναι οι επιπτώσεις ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, τόσο εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη είναι και η φυσικοθεραπευτική παρέμβαση. Από παροδικά μουδιάσματα μέχρι και σοβαρά κινητικά προβλήματα, η Φυσικοθεραπεία βοηθάει καίρια στη βελτίωση της υγείας και της καθημερινότητας των ασθενών, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα μιας καλύτερης ζωής με λιγότερα προβλήματα. Μέσα από ειδικές ασκήσεις και τεχνικές, ο Φυσικοθεραπευτής επιδρά όχι μόνο στην ενδυνάμωση της σωματικής ικανότητας του ασθενή, αλλά και στη θετική ενίσχυση της ψυχολογίας του. Η επανένταξη του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες, δεν πρέπει να αποτελεί άπιαστο όνειρο. Είναι ρεαλιστικός στόχος που μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από την άμεση και σωστή αντιμετώπιση κάθε περιστατικού. Επίσης, η έγκαιρη και έγκυρη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση είναι απαραίτητη για την αποτροπή μονιμοποίησης των όποιων κινητικών προβλημάτων.

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ

Ως αυχενικό σύνδρομο ορίζουμε ένα σύνολο επίπονων συμπτωμάτων στην περιοχή της αυχενικής μοίρας. Πάρα πολλές φορές τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται υπό μορφή ζαλάδας, ιλίγγου αλλά και μουδιασμάτων που εκτείνονται μέχρι και τα άνω άκρα. Δυστυχώς, θεραπεία με την απόλυτη έννοια της λέξης, δεν υπάρχει, αλλά τα οφέλη της φυσικοθεραπευτικής αντιμετώπισης του προβλήματος, είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Με ειδικές μαλάξεις και τεχνικές κινητοποίησης, αλλά και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων, όπως Tens και υπερήχων, μπορούμε να παρέμβουμε ανώδυνα και ουσιαστικά στο πρόβλημα του Αυχενικού Συνδρόμου, προσφέροντας ανακούφιση στον πάσχοντα. Στόχος μας η μείωση και εξάλειψη των συμπτωμάτων, καθώς και η αύξηση της λειτουργικής ικανότητας της αυχενικής μοίρας, αποτρέποντας βλάβες σε καίριες νευρικές της δομές.

ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ (ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥ)

Η κάκωση του αστραγάλου (ποδοκνημική άρθρωση) αποτελεί ένα από τα πιο συχνά ορθοπεδικά προβλήματα των αθλητών και συνοδεύεται από πόνο, πρήξιμο, οίδημα και τη συνεπακόλουθη αδυναμία χρήσης του μέλους. Το διάστρεμμα δεν συνεπάγεται κάταγμα των οστών, αλλά χαρακτηρίζει τη ρήξη διαφόρων συνδέσμων της άρθρωσης του αστραγάλου. Ανάλογα με τη ζημιά που έχει υποστεί, κατατάσσεται σε βαθμίδες σοβαρότητας, επιτάσσοντας την κατάλληλη κάθε φορά, θεραπεία. Αυτό αποτελεί και το κομβικό σημείο κατά ο οποίο διαφαίνεται το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του Φυσικοθεραπευτή, ο οποίος μπορεί να διακρίνει το μέγεθος όχι μόνο της βλάβης αλλά και των ενδεχόμενων επιπλοκών που μπορεί να ακολουθήσουν. Μέσα από εξειδικευμένα προγράμματα αποκατάστασης και μία ειδική διάρθρωση συνεδριών, επιτυγχάνουμε την επούλωση, θεραπεία και αποκατάσταση της προβληματικής άρθρωσης, με σκοπό την τάχιστη επανένταξη του αθλητή στο προπονητικό του πρόγραμμα.

ορθοπαιδικές παθήσεις

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ

Στην εσωτερική πλευρά του καρπού, κάτω από τον εγκάρσιο σύνδεσμο διέρχονται οι τένοντες που κάμπτουν τα δάχτυλα του χεριού. Είτε από κληρονομικούς λόγους, είτε από υπερχρησία. οι ιστοί κάτω από τον σύνδεσμο πρήζονται και πιέζουν το μέσο νεύρο με αποτέλεσμα να προκαλείται πόνος, μούδιασμα και πολλές φορές αίσθημα ηλεκτρικού ρεύματος στα τρία πρώτα δάχτυλα. Σκοπός της θεραπείας είναι αρχικά, να αντιμετωπιστούν τα συμπτώματα με ειδικές τεχνικές κινητοποίησης και ασκήσεις ολίσθησης των τενόντων και των νεύρων και εν συνεχεία, να αυξηθεί η δύναμη των μυών της περιοχής με σκοπό την αποφυγή υποτροπής της δυσάρεστης αυτής κατάστασης. Επιλέγοντας το Physioathens, τα χέρια σας… είναι σε καλά χέρια!

ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ

Το σώμα μας αγαπάει την κίνηση! Δυστυχώς όμως, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι πολλές ώρες εργασίας σε γραφείο και ο λάθος τρόπος άθλησης, καταπονούν τη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται ένας μόνιμος πόνος ανάμεσα στις ωμοπλάτες που σας αναγκάζει συνεχώς να τεντώνεστε. Μια σωστή αξιολόγηση της σπονδυλικής στήλης, ειδικά μυϊκά τεστ και ένας πλήρης έλεγχος των κινήσεων θα μας δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τη θεραπεία που χρειάζεται η πλάτη σας.

ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ

Το γόνατο στατιστικά είναι η άρθρωση με τους περισσότερους τραυματισμούς στο σώμα μας. Πέρα όμως από μια βίαιη κίνηση που θα σας τραυματίσει, μπορεί να προκληθούν ενοχλήσεις από μικρά καθημερινά λάθη. Το αποτέλεσμα είναι το περπάτημα, το ανέβασμα σκάλας και τις αθλητικές να γίνονται επώδυνα. Σε οποιαδήποτε από τις δυο περιπτώσεις πραγματοποιείται από εμάς, σχολαστική εξέταση του γόνατος, εντοπίζεται ο τραυματισμός και εφαρμόζεται το ανάλογο πρωτόκολλο αποκατάστασης.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Όταν η συντηρητική θεραπεία ενός τραυματισμού η μιας πάθησης δεν αποδίδει, τότε αντιμετωπίζονται χειρουργικά. Η ευθύνη των φυσικοθεραπειών είναι μεγάλη και την αναλαμβάνουμε πλήρως. Με σεβασμό στον πόνο του ασθενή αλλά και στην επιθυμία του για μια γρήγορη ανάρρωση, βάζουμε τα δυνατά μας! Σε συνεννόηση πάντα με το χειρουργό, σας παρέχουμε ό,τι πιο σύγχρονο στη μετεγχειρητική αποκατάσταση. Και θα είμαστε εκεί να σας κρατάμε το χέρι, καθώς σηκώνεστε για να κάνετε ξανά το πρώτο σας βήμα!

ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ

Οι τένοντες είναι ινώδεις ταινίες που συνδέουν τους μύες με τα οστά. Ως τενοντίτιδα ορίζεται η φλεγμονή η οποία συνοδεύεται από πόνο, πρήξιμο και αδυναμία χρήσης του τραυματισμένου μέλους. Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να κινηθείτε γρήγορα πριν η τενοντίτιδα γίνει χρόνια. Αρχικός μας στόχος, είναι η απομάκρυνση της φλεγμονής και η άμεση μείωση του πόνου. Στη διάθεσή μας έχουμε ό,τι πιο αποτελεσματικό για τον σκοπό αυτό. Ηλεκτροθεραπεία, kinesiotaping και ειδική κινησιοθεραπεία θα χρησιμοποιηθούν και θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της αποκατάστασης, που είναι η επαναφορά της δύναμης των μυών και η επανένταξη στις δραστηριότητές σας.

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ
Η καταπόνηση των αρθρώσεών μας προκαλεί πολύ συχνά στον τραυματισμό τους με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται δυσκαμψία και πρήξιμο. Η ανάλυση των δραστηριοτήτων σας και ένα λεπτομερές ιστορικό, θα μας οδηγήσουν στην αιτία της αρθρίτιδας. Εκεί θα βασιστούμε για την εύρεση του προγράμματος αποκατάστασής της.

Πόνος στις αρθρώσεις ισούται με πόνο κατά την κίνηση. Δώστε τέλος στις μόνιμες ενοχλήσεις και χαρίστε ποιότητα στις δραστηριότητες σας με τις υπηρεσίες του Physioathens.