Διεύθυνση
Αγ. Ελεούσης 118B, Μαρούσι
Ηλ. Ταχυδρομείο
info@physioathens.gr
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 8:00-22:00
Σαβ: 9:00-13:00
πιλάτες εγκυμοσύνη

Pilates Και Εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες περιόδους στη ζωή μιας γυναίκας. Κατά την περίοδο αυτή, στο σώμα, αλλά και στην ψυχολογία θα παρατηρηθούν αλλαγές που θα προετοιμάσουν τη γυναίκα για τη στιγμή της γέννησης.

Ανάμεσα στη σωστή διατροφή και ξεκούραση, οι ασκήσεις pilates είναι πολύ ωφέλιμες και βοηθούν στη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται, ώστε να ανταποκρίνεται σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης και στις μεταβολές του σώματος και της αντοχής.
Κατά βάση οι ασκήσεις αυτές βοηθούν στη σωστή στάση του σώματος, την σταθεροποίηση των μυών γύρω από την πύελο και τη σπονδυλική στήλη, την ενδυνάμωση των μυών, καθώς και τη διαχείριση της αναπνοής.

Φυσικά, σημαντικό ρόλο για την ενασχόληση με όποια μορφή γυμναστικής έχει και η προ υπάρχουσα σχέση με αυτήν. Πολλές γυναίκες αποφασίζουν να συνεχίσουν το πρόγραμμα που ακολουθούσαν πριν την εγκυμοσύνη, με τις απαιτούμενες αλλαγές, ενώ άλλες επιλέγουν να περιμένουν μέχρι και τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης, όπου θα νιώθουν περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά.

Το σημαντικό είναι να υπάρχει πάντα συνεννόηση με τον θεραπευτή, γυμναστή και γυναικολόγο για την αποφυγή ασκήσεων που ενδέχεται να επηρεάσουν τη φυσιολογική πορεία της κύησης ή να την επιβαρύνουν.

Στο Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physioathens ειδικευόμαστε στο pilates για εγκύους. Με τη σωστή καθοδήγηση των εξειδικευμένων φυσικοθεραπευτριών του κέντρου, ο πόνος στη μέση, στην πλάτη, στα πόδια και στα ισχία μπορεί να μειωθεί αισθητά.

Στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα pilates για εγκύους, υπάρχουν ποικίλες ασκήσεις, κατάλληλες να συμβάλλουν στη σωστή στάση και στήριξη του σώματος και στην ενδυνάμωση του κορμού. Ταυτόχρονα, δίνεται εστίαση στην ενδυνάμωση των κοιλιακών και πυελικών μυών, που θα διευκολύνουν την πράξη του τοκετού και σε ήπιες διατακτικές ασκήσεις, απαραίτητες, λόγω της διαρκούς σύσπασης των μυών της εγκύου.

Η ομάδα του Physioathens φροντίζει να εξελίσσει τις γνώσεις και τις δυνατότητές της και να ενισχύει τα θεραπευτικά της προγράμματα με όλο και περισσότερες ασκήσεις που θα μειώσουν τον πόνο και θα βοηθήσουν τη γυναίκα να έχει μια φυσιολογική και ασφαλή κύηση.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 215 5456 802 και το εξειδικευμένο προσωπικό του κέντρου θα χαρεί να σας λύσει όλες τις απορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *