Διεύθυνση
Αγ. Ελεούσης 118B, Μαρούσι
Ηλ. Ταχυδρομείο
info@physioathens.gr
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 8:00-22:00
Σαβ: 9:00-13:00

θεραπευτικη γυμναστικη 3

Θεραπευτική Γυμναστική - Εξατομικευμένο πρόγραμμα, βάσει μετρήσεων 

Η γυμναστική για να είναι πραγματικά ευεργετική, πρέπει να εφαρμόζεται με τρόπο που να μην τραυματίζει ή επιβαρύνει το σώμα. Ειδικά αν υπάρχουν μυοσκελετικά προβλήματα, ο τρόπος άσκησης πρέπει να προσαρμόζεται θεραπευτικά.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της θεραπευτικής γυμναστικής, ενός προγράμματος εκγύμνασης, που διαμορφώνεται εξατομικευμένα βάσει ειδικών μετρήσεων και τεστ. Η θεραπευτική γυμναστική απευθύνεται:

σε όσους θέλουν να γυμνάζονται σωστά, αποφεύγοντας τραυματισμούς

σε όσους έχουν μυοσκελετικά προβλήματα και θέλουν να τα αντιμετωπίσουν

σε αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική και να αυξήσουν την επίδοσή τους

Στο Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας – Physioathens ειδικευόμαστε στη θεραπευτική γυμναστική, αναλαμβάνοντας τον γυμναζόμενο από το στάδιο της κλινικής εξέτασης και της διαμόρφωσης εξατομικευμένου προγράμματος, μέχρι την εκγύμνασή του.
Η κλινική εξέταση γίνεται με ειδικά τεστ και μετρήσεις, που καταγράφουν τη λειτουργικότητα και το εύρος κίνησης του σώματος, εντοπίζοντας όλα τα πιθανά ελαττώματα στη στάση και την κίνηση του σώματος.
Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνουμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής προσαρμοσμένο σε εξατομικευμένες προδιαγραφές. Έτσι ο γυμναζόμενος μπορεί να απολαύσει στο μέγιστο τα οφέλη της θεραπευτικής γυμναστικής, τα οποία είναι:

  ασφαλής άσκηση που προλαμβάνει τραυματισμούς

  ενδυνάμωση, βελτίωση στάσης και λειτουργικότητας

  εξάλειψη αίσθησης πόνου

  μεγιστοποίηση της επίδοσης

  βελτίωση τεχνικής αθλημάτων

Στους χώρους μας διατίθεται πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα γυμναστικής όπου μπορεί κανείς να γυμναστεί υπό την επίβλεψη φυσικοθεραπευτή ή εξειδικευμένου personal trainer.