Διεύθυνση
Αγ. Ελεούσης 118B, Μαρούσι
Ηλ. Ταχυδρομείο
info@physioathens.gr
Ώρες Λειτουργίας
Δευ-Παρ: 8:00-22:00
Σαβ: 9:00-13:00

αθλητικό μασάζ μαρούσι 1

Αθλητικό μασάζ

Απαραίτητος «σύμμαχος» για πρόληψη και αποκατάσταση
Το αθλητικό μασάζ απευθύνεται σε αθλητές, αλλά και σε όσους αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα. Ειδικά για τους αθλητές, και κυρίως για όσους καταπονούνται πολύ, συνιστάται ως απαραίτητο μέρος για το πρόγραμμά τους, γιατί συμβάλλει καταλυτικά στην πρόληψη τραυματισμών.

Στο Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας – Physioathens ειδικευόμαστε στο αθλητικό μασάζ εφαρμόζοντας μια σειρά από τεχνικές, όπως είναι η Soft Tissue Release (STR), η Muscle Energy Technique (MET), η Neuromuscular Technique (NMT) και η Connective Tissue Massage (CTM), που έχουν ως κύριο στόχο να σπάνε τις συμφύσεις, τους «κόμπους», μέσα από τα μαλακά μόρια και να αποβάλουν το γαλακτικό οξύ μέσα από τους μύες.

Το αθλητικό μασάζ προετοιμάζει τον αθλητή πριν τους αγώνες, τον συντηρεί κατά τη διάρκεια και τον αποθεραπεύει μετά το τέλος τους, προλαμβάνοντας τραυματισμούς, αποφορτίζοντας την ένταση και ανακουφίζοντας από τον πόνο.

Δρώντας στους μύες, στους συνδέσμους, στις αρθρώσεις και τον νευρικό ιστό, με ειδικές μαλάξεις και με την κατάλληλη πίεση, ωστόσο, προάγουμε συνολικά την ευεξία του σώματος και επιταχύνουμε τη φυσική ικανότητά του να θεραπεύεται.

Πιο συγκεκριμένα, το αθλητικό μασάζ ωφελεί το σώμα ως εξής: 

πρόληψη τραυματισμών πριν από αγώνα
θεραπεία αθλητικών κακώσεων
αποκατάσταση τραυματισμών μετά τον αγώνα
μείωση μυϊκών σπασμών
«καθαρισμός» μυών από περιττές ουσίες
επιτάχυνση περιόδου αποθεραπείας
συντήρηση αθλητή κατά τη διάρκεια του αγώνα
χαλάρωση μυών μετά την άσκηση
ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο

*Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά οργανικά έλαια, που είναι φιλικά προς το δέρμα με ουδέτερα ή χαλαρωτικά αρώματα.